Pink Ribbon loop trekt veel aandacht in Saramacca
17 Nov 2013, 05:00
foto
De Pink Ribbon loop in Saramacca trok veel publiek. (Foto: ASP)


De Pink Ribbon loop is zaterdag in het district Saramacca groots afgesloten. Ruim duizend mensen liepen enthousiast mee. Karin Refos van de organisatie is blij dat de loop uiteindelijk een groot succes is geworden. Zij kreeg ondersteuning van Parlementariër Mahinder Jogi (Nieuw Front/VHP). Hij heeft onder andere zijn activiteitencentrum afgestaan voor de loop.

Refos zegt dat ze vanaf juni contact had gemaakt met districtscommissaris van Saramacca Aroenkoemar Ramdhani, om de loop te organiseren. ''Maar net zo snel als de overige districtscommissarissen van Para, Coronie en Wanica hebben gereageerd, net zo traag ging het hieraan toe en toen besloot ik contact te maken met Jogi die meteen een plek heeft afgestaan'', vertelt Refos. ''We zijn heel erg trots dat we de activiteiten in verband met de borstkankermaand oktober, kunnen afsluiten in Saramacca. Er zijn meer dan duizend truitjes verkocht. De mensen hier zijn heel erg enthousiast''.

Jogi vindt het initiatief van Pink Ribbon om ook in Saramacca een loop te organiseren, geweldig. ''Elke vorm van kanker moet worden bestreden. Het is heel goed dat mensen in een heel vroeg stadium van de gevaren bewust zijn''. Hij zegt er trots op te zijn dat de loop veel mensen heeft aangetrokken. Vooral jongeren maakten deel uit van de loop.
''Dat logo van de Pink Ribbon moet ingeprent zijn in het geheugen van elk individu. Het moet zodanig zijn ingeburgerd dat het geen moeilijke stap is om elk jaar een onderzoek te laten doen bij de arts. Jogi vindt dat naast de loop er meer bewustwordingsactiviteiten moeten worden gehouden zoals voorlichtingssessies op scholen. (ASP)
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May