Internationale schaakevenement rond Srefidensi
16 Nov 2013, 22:00
foto


De Surinaamse Schaakbond zal rond de viering van 38 jaar onafhankelijkheid de eerste Srefidensi Chess Celebration organiseren. Dit internationale schaakevenement zal van 20 tot en met 25 november worden gehouden in de ballroom van Hotel Torarica. Dit toernooi zal in een open- en een masterklasse worden verdeeld. De totale prijzenpot is US$ 18.500.

De voorzitter van de Surinaamse Schaakbond, Frank Lo Kim Lin, kijkt uit naar de opening van het grootste schaaktoernooi ooit in Suriname. Hij zegt aan Starnieuws dat er minimaal negen landen vertegenwoordigd zullen zijn tijdens dit evenement. "Zulke toernooien zijn goed voor onze lokale schakers om internationale speelervaring op te doen en ratingpunten te vergaren". De promotie via social media zorgde voor grote internationale belangstelling. Zo toonden verschillende bekende grootmeesters hun interesse onder wie Vasily Papin, Sergey Kasparov en Sriram Jha. Na afmeldingen van de Internationaal meesters uit de regio heeft de Surinaamse Schaakbond Sriram Jha uitgenodigd voor de Masterklasse.

Masterklasse
In de masterklasse zullen tien deelnemers het toernooi volgens het Round Robin systeem afwerken. Landskampioen Romario Sanches en de fide meesters (FM) Dewperkash Gajadin en Roger Matoewi zullen Suriname in deze klasse vertegenwoordigen. In deze klasse zullen verder uitkomen de Grootmeester(GM) Sriram Jha uit India, 3 Cubaanse Internationaal meesters (IM), FM Ryan Harper van Trinidad, IM Thomas Willemze uit Nederland en WGM Alina L'Ami uit Roemenie. Alle wedstrijden van deze klasse zullen live via internet te volgen zijn.

Open klasse
In de open klasse zullen de andere Surinaamse schakers de gelegenheid hebben hun krachten te meten tegen internationale schakers. Marcus Joseph uit Trinidad is tot nu toe de hoogstgeplaatste speler in deze klasse. Om het niveau in deze klasse te handhaven zullen er maximaal 60 deelnemers worden ingeschreven. Spelers dienen zich uiterlijk een dag voor de opening online geregistreerd te hebben.

Om beginnende schakers ook aan hun trekken te laten komen zal er op de laatste dag een speciaal toernooi worden georganiseerd op de parkeerplaats van Torarica. Jeugdige schakers uit de districten, maar ook van de traditionele schaakverenigingen zullen dan de kans hebben te strijden voor het kampioenschap en kennis te maken met de internationale schakers.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May