Van Dijk en Richenel Piemoe winnaars boks.sr
14 Nov 2013, 10:00
foto
Jongeren discussiëren tijdens het event van boks.sr


Een talkshow, presentaties over de toekomst, zinderende optredens, felle debatwedstrijd, een dynamisch publiek en een motivational speech van Jörgen Raymann. De sfeer zat er goed in op 'de eerste grote Boks.sr event'. Dit werd woensdagavond gehouden in de hal van de Kamer van Koophandel & Fabrieken. Boks.sr is een digitaal platform om het debatteren, meningsvorming en meningsuiting te stimuleren.

Boks.sr is in april opgericht en plaatst elke dag een stelling op de website en op Radio 10. "Gemiddeld hebben we honderden reacties op een stelling. Niet alle onderwerpen slaan aan, omdat het de mensen niet boeit", merkt Yvette Forster, projectleider van Boks.sr op. "Bij controversiële onderwerpen gaat het aantal enorm omhoog." De discussies over het het nummer van Scrappy W. 'Tien koeien en een Zundapp' hebben enorm hoog gescoord. Die wakkerden op hun beurt het debat aan over zelfdoding en racisme.
"We willen grotere events hebben waar mensen elkaar ontmoeten, debatteren en kennis opdoen", geeft Forster aan. Op het evenement zijn ook enkele workshops over leiderschap en communicatievaardigheden verzorgd.

Winnaars
De jurist, Nailah van Dijk is winnaar geworden van het debat. De jury had wat extra tijd nodig om uit de acht deelnemers de beste aan te wijzen. Op de tweede plaats eindigde Dhiraj Soekhai en derde werd Gulshan Alibux. De discussies liepen zeer hoog op. Richenel Piemoe van het Natin, gaf de beste presentatie van zijn toekomstvisie. Bij deze competitie hebben creatieve deelnemers hun toekomst in video, essays, geluid en stripverhalen kenbaar gemaakt. Piemoe won de harten van de jury met zijn stripverhaaltje. Evenals Van Dijk mag hij van de SLM "gaan wandelen in Miami".

De opening werd verricht door de minister van Onderwijs en Volksontwikkeling, Ashwin Adhin. "Om in deze wereld als gelijkwaardig behandeld te worden, moet je naast zelfkennis en zelfvertrouwen ook over onderhandelingsvaardigheden beschikken. Het is van belang dat wij onze jongeren opleiden tot mondige zelfbewuste burgers die in staat zijn goed onderbouwde discussies aan te gaan. Boks.sr draagt bij aan deze vorming van het land." De minister hoopt dat het niet de laatste keer is dat dit event gehouden wordt.
William Valkenburg, directeur van de Wereldoproep merkte eerder op dat de tijd gekomen is dat Boks.sr op eigen benen moet gaan staan. Daarvoor is er veel draagvlak nodig. Hij hoopt dat er gauw nieuwe partners aanhaken. Momenteel hebben alleen Radio 10 en de Academie voor Hoger Kunst & Cultuur Onderwijs een partnerschap met Boks.sr.

René Gompers
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May