Burleson: Narain Srefidensi Damtoernooi niet waardig
14 Nov 2013, 00:00
foto
Guno Burleson


Enkele verenigingen aangesloten bij de Surinaamse Dambond (SDB) zijn ontstemd dat het Srefidensi Damtoernooi wordt vernoemd naar ex-voorzitter Raj Narain. Dit toernooi wordt onder auspiciën van de Surinaamse Dambond gehouden. Volgens Guno Burleson, sneldamkampioen 2013, heeft Narain in het verleden de damsport een behoorlijke deuk gegeven. SDB-voorzitter Ro Levens begrijpt de commotie en kritiek en bevestigt dat Narain inderdaad in het verleden de bond zou hebben geschaad.

Omdat Narain na zijn voorzitterschap vaker goodwill heeft getoond en op verschillende toernooien zijn bijdrage heeft geleverd, gaan we hem niet uitsluiten zegt Levens. Narain heeft het Srefidensi Damtoernooi gesponsord. Naast de US$ 1000 aan geldprijzen, heeft hij nog een inzet van SRD 10.000 gedaan om de zaal en alle andere kosten zoals betaling arbiters en de trofeeën te sponsoren, deelt Levens mee. "Binnen het bestuur hebben we toen besloten om het toernooi naar hem te vernoemen". Voorts is de man ook vicepresident van de Panam Dam Organisatie, dus volgens het bestuur is het niet vreemd om het toernooi naar hem te vernoemen. Door de bijdrage van Narain is het bestuur in staat om dit toernooi alleen te organiseren. De bond staat niet sterk bij kas geeft Levens aan.

Velen slachtoffers
Burleson die ook secretaris is van de damverenigingen Suriname Tullip en Jodenbree Mall, kan zich niet voorstellen dat het bestuur dit besluit heeft genomen. Hij zegt dat hij slachtoffer is geworden van het beleid van Narain. Volgens Burleson zijn de dammers Rinaldo Kemnaad, Gerson Bendt, Rodney Lion en Marcel Oostburg ook slachtoffers. "De geschiedenis ligt daar en iedereen kan nagaan wat voor desastreus beleid Narain heeft gevoerd tijdens zijn periode", voert Burleson aan. Ook de vereniging The Dragon is niet tevreden met het besluit van de Dambond.

“Als het een open toernooi was, hadden we er niet zoveel moeite mee, maar bij een Srefidensi toernooi past het helemaal niet. Ik weet dat het besluit niet teruggedraaid wordt, maar de samenleving moet weten dat Narain zoveel kapot heeft gemaakt. Hij mag geen invloed meer hebben in deze tak van sport en noch minder moet hij gekoppeld worden aan een nationaal toernooi van formaat", stelt Burleson. Hij zal onder protest meedoen aan dit toernooi dat donderdag begint. Levens zegt dat het toernooi gewoon doorgaat onder de naam 'Raj Narain Srefidensi Open 2013'.
(Ala-D Media)
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May