Overheidscommissies moeten tijdens kantooruren werken
15 Nov 2013, 01:00
foto
Minister Soewarto Moestadja van Binnenlandse Zaken.


Overheidscommissies zijn enige tijd onder het vergrootglas geplaatst. De regering wil dat er effectief wordt omgegaan met het beschikbare personeel binnen de ambtenarij. Commissieleden die ambtenaren zijn, moeten voortaan binnen de normale werktijd het commissiewerk doen.

Minister Soewarto Moestadja van Binnenlandse Zaken zegt dat dit besluit al enige tijd van kracht is. Echter is het zo dat er per geval gekeken wordt naar de commissies. Er wordt nagegaan of de opdracht conform de werktijd kan worden uitgevoerd en of meer ministeries erbij betrokken zijn. "Natuurlijk heeft dit besluit ook te maken met efficiëntie, doelmatigheid en het beter omspringen met de financiën", merkt de bewindsman op. Volgens hem is de regering ook bezig kritischer dan ooit te kijken naar goedkeuring van overheidscommissies. "Belangrijk is dat als het werk binnen kantoortijd gedaan kan worden, dat dan moet dat gebeuren", benadrukt Moestadja.

Het is des ministers om te bepalen of de commissieleden overwerkvergoeding krijgen. Dit is volgens Moestadja ook niet ongelimiteerd. Commissies die vóór het besluit al waren ingesteld, kunnen gewoon doorgaan met hun werk. Maar alle nieuwe commissies worden nu gescreend.
Recentelijk heeft de minister ook een voorstel gedaan voor goedkeuring van een commissie die onder meer wetgeving over discriminatie en geweld tegen vrouwen moet voorbereiden. Het gaat volgens hem om een omvangrijke commissie die dus interdepartementaal moet zijn. In zulke gevallen worden ook plaatsvervangende leden aangesteld, want als iemand niet binnen de werkuren het commissiewerk kan doen, dan wordt de persoon vervangen. "Per slot van rekening willen wij effectiever omgaan met het personeel", stelt de bewindsman.

(Ala-D Media)
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May