Monument voor in binnenlandse oorlog omgekomen personen
13 Nov 2013, 19:00
foto
De leden van de Commissie Monument Gesneuvelde Militairen en Burgers tijdens de Binnenlandse Oorlog, poseren met minister Soewarto Moestadja. (Foto: Biza)


De Commissie Monument Gesneuvelde Militairen en Burgers tijdens de Binnenlandse Oorlog in de periode 1986-1992, moet de president van Suriname advies geven over een monument voor de tijdens deze strijd omgekomen burgers en militairen. De werkgroep is vandaag geïnstalleerd door minister Soewarto Moestadja van Binnenlandse Zaken (Biza).

De werkgroep zal een monument ontwerpen en aangeven waar dit eventueel moet komen te staan. De commissie is ingaande 1 september voor een periode van vier maanden ingesteld en zal tweewekelijks verslag uitbrengen over haar werkzaamheden en bevindingen.

Gepaste herdenking
Tijdens de binnenlandse oorlog zijn verscheidene militairen en burgers gesneuveld. Moestadja gaf aan dat de president het wenselijk vindt dat de nodige stappen worden ondernomen om deze slachtoffers op een gepaste wijze te herdenken; deze mening wordt ondersteund door commissievoorzitter Henk Herrenberg.

De commissie bestaat verder uit de leden luitenant-kolonel Adolf Jardim, majoor Remi Martopawiro, kapitein Giovanni Nijbroek, Henk Amstelveen, Gustaaf Samijadi (namens Biza) en Eddy Landveld (namens RO), meldt de voorlichting van Biza.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May