Verdachten moordzaak Bean riskeren 18 jaar cel
13 Nov 2013, 15:00
foto


Tegen de verdachten Robertino T. (20) en Vincent G. (19) heeft het Openbaar Ministerie (OM) een celstraf van achttien jaar geëist. Beiden worden ervan verdacht Wilgo Bean op 26 maart aan de Limesgracht, in zijn woning, vermoord te hebben. Het OM stelde dat de verdachten na kalm beraad en met voorbedachte rade te werk zijn gegaan.

Op het beeldmateriaal is te zien dat het slachtoffer samen met de jongens naar zijn woning ging. Volgens het OM was een van de verdachten gewapend met een mes. De familie van het slachtoffer had verklaard dat er geen scherpe voorwerpen in de woning waren. Ook hebben de verdachten spullen uit de woning buitgemaakt.

Uit het technische onderzoek is gebleken dat het lichaam van Bean 73 kap- en steekverwondingen had. Eerder in de rechtszaal had Robertino T. verklaard dat Vincent G. de verwondingen had toegebracht. Hij beweerde dat de steek- en kapverwondingen uit zelfverdediging zijn toegebracht.

Robertino T. was bevriend met Bean. Zij hadden afgesproken dat zij opgehaald zouden worden door Bean en seks met elkaar zouden bedrijven. Zij werden door Bean opgehaald in een blauw voertuig. Hij was enkele dagen in Suriname, toen zijn levenloze lichaam in de woning werd aangetroffen. Op 6 december zullen de raadslieden Irene Asarfi en Raoul Lobo pleiten voor hun cliënten.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May