Drie jaar geëist tegen verdachten die naar show wilden
12 Nov 2013, 02:00
foto


Tegen Regillio G. en Roepesh P. heeft de officier van justitie, Ryan Autar, drie jaar celstraf geëist. Het tweetal heeft op 6 april ingebroken in een supermarkt in het district Nickerie en maakte geld en belkaarten buit. Volgens de verdachten wilden zij naar een show in Paramaribo.

Autar merkte op dat beide verdachten al een strafblad op hun naam hebben staan en dat zij geen lering hebben getrokken. Berovingen schrikken de samenleving op en zo drukte ook deze diefstal een zwarte stempel in Nickerie. Autar voerde aan dat winkeliers zich onveilig voelen en hierdoor niet kunnen slapen. Volgens de officier hadden de twee verdachten een goed plan uitgewerkt om uit het oog van de politie te blijven, maar zij vielen toch door de mand.

Regillio G. en Roepesh P. vertrokken na het feit naar Paramaribo en huurden elk een hotelkamer. Zij benaderden een vrouw om de opwaardeerkaarten, beneden de kostprijs, te verkopen. De politie stuitte op deze vrouw en zij legde een volmondige bekentenis af.

Het lukte de politie om beide verdachten aan te houden. Roepesh P. legde een volmondige bekentenis af. Hij verklaarde dat zij samen het plan beraamd hadden, omdat zij in geldnood zaten. Met een moker sloegen zij de sierstenen van de winkel kapot en drongen het pand binnen. Zijn medeverdachte, Regillio G., bleef in eerste instantie ontkennen, maar bekende het feit later. Op 18 november houden de raadslieden Himradj Matawlie en Lesley Rogers hun pleidooi.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May