Verdediging Dino slaat terug
09 Nov 2013, 14:02
foto
Dino Bouterse


De advocaten van Dino Bouterse zeggen dat hun cliënt nooit een voorstander is geweest van een terroristische organisatie. Hij zou daarom nimmer hulp verlenen aan een dergelijke organisatie. De aanklacht is volgens het advocatenteam geïnitieerd en uitgedacht door de Amerikaanse regering. De beschuldiging is een belediging aan het adres van Dino en het Surinaamse volk, zeggen de advocaten in een persbericht. Zij voeren aan dat Suriname een vredelievend land is.


De verdedigers van Dino stellen zich op het standpunt dat er geen sprake is van zijn betrokkenheid bij een terroristische organisatie. Volgens de advocaten lijkt deze zaak bedoeld te zijn om de multi-miljarden die nodig zijn voor het nationale veiligheidsapparaat te rechtvaardigen, in plaats van onderzoek te doen naar werkelijke terroristen.

Er wordt kritiek geleverd op het Amerikaanse ministerie van Justitie dat "ontelbare en waardevolle middelen besteed heeft om een hooggeplaatste persoon te pakken die niets te maken heeft met dergelijke criminele activiteiten of organisaties".
Benadrukt wordt dat Suriname een goede band heeft met zijn buren en de Verenigde Staten. De advocaten blijven erbij dat hun cliënt onschuldig is. Het team dat Dino verdedigt, bestaat uit: Richard Rosenberg, Michael Hueston, Florian Miedel en Jose M. Arrufat-Grace.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May