Franse ambassade biedt politie training aan
09 Nov 2013, 10:00
foto
Korpschef Humphrey Tjin Liep Shie geflankeerd door Brigitte Gattault en hoofdinspecteur Rudi Steinberg de heren Jean-Yves Leclech en Jonathan Phegaire, samen met de cursisten en het hoofd van de afdeling Forensische Opsporing. (foto KPS).


De Franse ambassade heeft politieambtenaren een training aangeboden in 'Protection of Crime Scene'. Negentien cursisten kregen vrijdag hun certificaat. Deze training is verzorgd door de Fransman Jonathan Phegaire, docent forensische opsporing van de Politionele Forensische Opsporing van Frankrijk.

Het hoofd van de afdeling Forensische Opsporing, inspecteur Patrick Tjin Liep Shie, gaf aan dat de cursisten onder andere zijn getraind in onderzoek op de plaats delict, zoeken en veiligstellen van chemische, biologische- en mechanische sporen, het zichtbaar maken van dactyloscopische sporen en forensische fotografie.
De cursisten zijn werkzaam op de verschillende politiebureaus over geheel Suriname. Een groot deel van hen is enkele weken terug door Surinaamse deskundigen opgeleid tot sporenzoekers, meldt de politievoorlichting.

Deze expert is lovend over de inzet van de cursisten tijdens de training. De politie Attaché voor Frankrijk in Suriname, Jean-Yves Leclech, gaf aan dat de Franse forensische opsporingsdiensten tot een der besten van de wereld behoren. De bakermat van de forensische opsporing, ligt volgens hem in Frankrijk. Brigitte Gattault, technisch expert politionele samenwerking, gaf aan ook content te zijn met de samenwerking tussen de Surinaamse en de Franse politionele autoriteiten. Ze gaf aan dat Frankrijk openstaat om meer trainingen te verzorgen voor de politie.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May