Tekort meubilair scholengemeenschap Tamanredjo opgeheven
07 Nov 2013, 03:00
foto
De scholieren van scholengemeenschap Tamanredjo kunnen weer zitten en les volgen. Ze hebben de stoelen al ontvangen.


Het tekort aan meubilair op de scholengemeenschap Tamanredjo is opgeheven. Er is meubilair aangeleverd door het ministerie van Onderwijs en Volks Ontwikkeling, zegt schoolleider Soetodrono Soediram. Vanaf het nieuwe schooljaar is begonnen, hebben de scholieren van de eerste jaren zonder stoelen les moeten volgen.

Het ministerie heeft 250 stoelen geleverd. De leerlingen hebben de hele tijd op tafels moeten zitten of ze moesten staan. De schoolleider zegt dat dit schooljaar meer leerlingen zijn ingeschreven, omdat er meer lokalen zijn bijgekomen. ''Wij hadden de aanvraag van meubilair reeds in de vakantie gedaan. Ik heb begrepen dat het meubilair vanuit het buitenland komt. De inklaring ervan heeft ook een poos geduurd'', legt hij uit.

De problemen op de scholengemeenschap zijn echter nog niet voorbij. De nieuwe vleugel die door het ministerie is opgeleverd, kampt nog met een elektriciteitsprobleem. ''Geen elektriciteit betekent ook geen water, omdat we het water van Natuurlijke Hulpbronnen eerst opslaan in een durotank en dat wordt dan weer opgepompt in het systeem'', zegt Soetodrono. Hij hoopt dat ook dit probleem op korte termijn wordt opgelost. (Bron ASP)
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May