Kenny B ondersteunt Belfort met 'Wake Up'
06 Nov 2013, 12:30
foto
Kenny B overhandigt 'Wake Up' aan minister Edward Belfort. (Foto: Raoul Lith)


Om de criminaliteit in te dammen wordt er uitgekeken naar alle mogelijkheden. Kenny B (Kenneth Bron) heeft dinsdag een muziek cd overhandigd aan minister Edward Belfort van Justitie en Politie. Het lied 'Wake Up' staat op de schijf. “Dit nummer is om de jongeren aan te sporen op het juiste pad te blijven. Ze te motiveren meer rekening te houden met hun school. Maar ook om een ander pad te kiezen dan van criminelen. Laat die ver achterwege”, zegt Kenny B.

Kenny B is zich van bewust dat het niet de oplossing is om de criminaliteit te bestrijden. “Maar als we een paar jongeren weten te bereiken dan is het al heel veel. Als dit ervoor zorgt dat het ons een leven minder kost, en dat we een jongen minder in een gevangenis stoppen, dan is het goed geweest”, meent Kenny B. Hij vindt het een eer om mee te werken aan een project van het ministerie.

“Criminaliteit is te bestrijden op verschillende manieren. Je kunt de politie sturen om arrestaties te verrichten. Vaak genoeg zijn ook de gevaren niet uitgesloten”, stelt de bewindsman. De oproepen die hij doet, werpen ook vruchten af. Naar de buurten gaan en gesprekken voeren met de jongeren is een methode die ook wordt toegepast. “We willen met de boodschap in dit lied richting preventie gaan”, deelt Belfort mee.

Raoul Lith
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May