Pahlad: President komt beloften Wanica na
04 Nov 2013, 06:00
foto
Een tractor is bezig het terrein op Plantage Altona te egaliseren. Op deze plaats zullen de eerste vierhonderd woningen worden neergezet.


Parlementariër Charles Pahlad (Mega Combinatie/NDP) slaakt een diepe zucht. “Ik ruik de frisse lucht en zie de huizen voor het volk al hier op Plantage Altona in het district Wanica staan. President Desi Bouterse is zijn belofte aan het volk niet vergeten. De huizen en het ziekenhuis Wanica, de nieuwe stad en ontwikkeling voor land en volk komen er”, zegt een blijde Pahlad aan Starnieuws.

Pahlad maakte zaterdag deel uit van een presidentiële delegatie die zich heeft georiënteerd op het project. De voorzitter van de Surinaamse Politie Bond, Robby Ramjiawan, die er ook bij was, vindt het plan van de overheid fantastisch. “De politieambtenaren zullen vlak naast dit gedeelte bouwen. Dit alles sluit heel goed aan. De mensen kunnen zich hier veilig voelen en tegelijkertijd betekent dit dat de agenten ook gebruik kunnen maken van de faciliteiten”, benadrukt Ramjiawan. In het totale stedenbouwkundig plan zijn onder andere opgenomen: scholen, overheidsinstellingen, winkelcentra, kantoren, dienstencentrum, sport- en recreatiefaciliteiten.

Particulier initiatief toejuichen
Ignaz Ahmadali, directeur van Fairali Design Engineering Consultancy is belast met het project te Altona. Hij is nauw betrokken bij het huisvestingsprogramma van de regering. “We juichen het particulier initiatief heel erg toe. Zo kunnen particulieren inspelen om de regeringsdoelen te helpen realiseren binnen het concept van public private partnership. Het sociaal contract dat de regering is aangegaan, is niet alleen van de regering. Het gaat dus om de sociaal maatschappelijke verantwoordelijkheid die we dan ook als ondernemers naar elkaar toe moeten hebben en zo moeten willen bijdragen aan het sociaal contract”, zegt Ahmadali.

De president zei dat het om een particulier initiatief gaat. Na discussie met vicepresident Robert Ameerali heeft Bouterse het voorstel meegenomen om het particulier initiatief nauw te betrekken binnen het huisvestingsprogramma van de overheid. Dit maakt deel uit van de public private partnership. In de eerste fase zullen er 400 sleutelklare welzijns- en middenstandswoningen worden opgeleverd. De mensen kopen vanuit de ingestelde sociale hypotheken de sleutelklare woningen. De eerste honderd hectare wordt alvast bouwrijp gemaakt als onderdeel van de beschikbare duizend hectare.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May