Politiemannen mishandeld te Benzdorp
01 Nov 2013, 15:20
foto


Een groep mannen te Benzdorp heeft gistermiddag twee politieambtenaren en een politieassistent aangevallen en zwaar mishandeld. Een politieagent heeft vermoedelijk een arm en been fractuur opgelopen, terwijl zijn collega onder andere een ernstig letsel heeft opgelopen aan een oog. De politieassistent heeft kneuzingen opgelopen.

De drie ambtenaren waren naar Benzdorp om een geval van bedreiging te onderzoeken. Een plaatselijke bewoner zou een Braziliaan ernstig hebben bedreigd. Na aanhouding van de verdachte werden de politieambtenaren door een groep plaatselijke bewoners aangevallen en mishandeld. Om de plek te kunnen verlaten, waren de ambtenaren genoodzaakt gebruik te maken van hun vuistvuurwapens. Zij hebben schoten in de lucht afgevuurd.

Ondertussen zijn drie verdachten aangehouden en in verzekering gesteld. Vijf anderen zijn na verhoor heengezonden. De verdachten zijn door de politie, in nauwe samenwerking met leden van het Nationaal Leger, aangehouden. Het is niet uitgesloten dat er meer aanhoudingen zullen plaatsvinden, meldt de politievoorlichting.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May