Linscheer vraagt pg onderzoek lastercampagne via e-mail
01 Nov 2013, 00:00
foto
Uit stukken van de anonieme verspreider van de e-mail blijkt dat de Cadillac van bouwjaar 2009 is.


Een hardnekkige beschuldiging via e-mail wordt rondgestuurd waarin vicepresident Robert Ameerali en de directeur Nationale Veiligheid, Melvin Linscheer, worden beschuldigd van corruptieve handelingen. Beweerd wordt in de e-mail dat een gepantserd voertuig 'Escalade ESV Limo' tegen een hogere prijs wordt ingevoerd. Linscheer heeft procureur-generaal Soebhas Punwasi schriftelijk gevraagd om een strafrechtelijk onderzoek te doen instellen naar deze beschuldiging.

Linscheer zegt aan Starnieuws dat hij in principe niet reageert op anonieme beschuldigingen. Deze e-mail is naar zoveel mensen verstuurd waardoor hij besloten heeft om deze kwestie onder de aandacht van de leiding van het Openbaar Ministerie te brengen.

Beschuldiging
In de anonieme e-mail staat: "Een topper in Suriname (naam is geheim) had mijn familielid (naam is geheim) begin dit jaar gevraagd om een offerte bij het Amerikaanse bedrijf Alpine Armoring Inc. op te vragen voor levering van een gepantserde 'Cadillac Escalade ESV-Limo conversion'. Na ontvangst van de offerte uit Amerika begin dit jaar had mijn familielid de bijgaande offerte in tweevoud bij die topper ingeleverd, die hij vervolgens bij de vicepresident en bij het Bureau Nationale Veiligheid van het kabinet van de president had ingediend. De totale prijs van deze auto conform de offerte van mijn familielid is US$ 232.700 USD."

In een tweede mail aan Starnieuws staat dat: "Begin vorig jaar had mijn neef op verzoek van een tussenpersoon in Suriname (naam is geheim) een offerte bij het Amerikaanse bedrijf Alpine Armoring Inc. opgevraagd voor de levering van een gepantserde 'Cadillac Escalade ESV-Limo conversion' tbv Vicepresident Ameerali. Na ontvangst van de offerte uit Amerika begin dit jaar had mijn neef de bijgaande offerte in tweevoud bij die tussenpersoon ingeleverd, die hij vervolgens bij vicepresident Ameerali en bij Linscheer van het Bureau Nationale Veiligheid van het kabinet van de president persoonlijk had ingediend." De anonieme afzender heeft in de mail ook de offerte en de kwalificaties van het gepantserde voertuig bijgesloten.

Niet op de hoogte
Linscheer zegt niet op de hoogte te zijn van de offerte. Niemand in de top van het kabinet van de president weet hier iets van af. Ook vicepresident Ameerali heeft nooit een offerte opgevraagd of onder ogen gezien. Linscheer merkt op dat het gaat om een offerte van vorig jaar en een Cadillac Escalade met als bouwjaar 2009. Het voertuig dat nu besteld is, is van 2013.

Gezien de vele mailtjes die mensen ontvangen hebben, heeft de directeur Nationale Veiligheid besloten de procureur-generaal in te schakelen. In de mail wordt aangegeven dat president Desi Bouterse niet ingrijpt, terwijl Ameerali en Linscheer doelbewust bezig zijn met corruptieve praktijken. "Of is het niet strafbaar dat Robert Ameerali en Linscheer de offerte van mijn neef zomaar mag doorspelen aan die Jordan (importeur van de pantserwagen...red.). Wie heeft die nyang van US$ 117.300 USD gemaakt. Het ziet ernaar uit dat Ameerali, Linscheer en Jordan samen US$ 117.300 USD hebben gemaakt... Ik denk dat de PG nu alleen gefocust is op zijn pensionering en geen tijd heeft om dit aantoonbaar geval van corruptie van de regering Bouterse-Ameerali nader te onderzoeken", staat in de belastende mails.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May