Politieke beschouwing DNA verdaagd, door ziekte president
31 Oct 2013, 16:05
foto
President Desi Bouterse


De algemene politieke beschouwing in De Nationale Assemblee (DNA) is vanmiddag verdaagd naar dinsdag 5 november. Reden hiervoor is dat president Desi Bouterse vanwege ziekte niet kan deelnemen aan de discussies en nu ook geen antwoorden kan geven op de vele vragen die aan hem zijn gesteld.

Vicevoorzitter Ruth Wijdenbosch (Nieuw Front/NPS) zegt dat het een acceptabele reden is om de vergadering te verdagen, maar wijst er op dat er brandende vraagstukken zijn waarop antwoord gegeven moet worden door de president. Naast de indringende vragen die al zijn gesteld door de leden van het parlement, wordt vooral door de oppositie aangedrongen op een uitleg van Bouterse waarom er al drie weken geen minister van Financiën in functie is.

Eerder zei vicepresident Robert Ameerali, toen gevraagd werd dat de president naar De Nationale Assemblee moest komen, om uitleg te geven over het ontslag van minister Adelien Wijnerman van Financiën, dat de president naar de tandarts moest. Toen is er geen informatie verstrekt aan het parlement.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May