Digicel kondigt 4G netwerk aan
31 Oct 2013, 13:00
foto
Arno van Doorn, vertegenwoordiger Ericson, Hans Lute CEO en Eugenie Haynes, hoofd van de Marketing houden hun vier vingers omhoog. (Foto: René Gompers)


Digicel is bezig een 4G netwerk op te zetten in Suriname. Vóór 1 juli 2014 zal het netwerk in gebruik worden genomen. Dit maakte Hans Lute, CEO van Digicel Suriname, vandaag bekend op een persconferentie in het Torarica Ballroom.

Met 4G zullen de klanten beter, sneller en efficiënter gebruik maken van mobiele apparaten gaf Lute aan. "Wij kunnen garanderen dat de snelheid minimaal tien keer zo snel zal zijn als het huidige systeem dat wij aanbieden."
Digicel is al geruime tijd bezig met de omschakeling van de 'EDGE' service naar 4G.
Bij de launch zal het 4G netwerk verspreid zijn over alle tien districten met een reikwijdte van 85 procent van de bevolking. Een jaar later zal 98 procent van de bevolking gedekt zijn verzekerde Lute.

De investeringen voor het vernieuwen van het netwerk kost ruim US$ 20 miljoen. Het nieuwe netwerk wordt opgezet door Ericsson. Dit communicatiebedrijf is verantwoordelijk voor de Digicel netwerken in dertig landen. Zeventien landen in het Caribisch gebied beschikken al over het Digicel 4G netwerk. Ericson belooft "dat de ugrade naar 4G vlekkeloos, zonder onderbrekingen en zonder storingen zal gaan."

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May