Leo Morpurgo sluit ogen voorgoed
30 Oct 2013, 17:40
foto
Leo Morpurgo


Oud-hoofdredacteur van 'de Ware Tijd' Leo Morpurgo is niet meer. Hij is gisterenmiddag overleden in het ziekenhuis. Ondanks een hoge leeftijd van 89 jaar was Morpurgo nog even scherp als tijdens zijn hoogtijdagen. De laatste jaren van zijn leven, had Morpurgo zich teruggetrokken uit het openbare leven, maar wist precies wat er in Suriname en de wereld gebeurde.


"Gezien mijn leeftijd wil ik buiten het nieuwsgebeuren blijven, maar toch knaagt het aan mij dat ik er niet meer bij ben. Journalistiek zit eenmaal in het bloed", zei Morpurgo tijdens zijn 89ste jaardag op 10 februari aan Starnieuws. Zijn journalistieke loopbaan begon in 1943 bij Het Nieuws, het dagblad van zijn vader Alfred Morpurgo. In 1961 werd hij hoofdredacteur van de Ware Tijd. Hij stopte in 1996 met de actieve journalistiek, na een carrière van 53 jaar, waarbij hij zijn stempel heeft gedrukt op de journalistieke geschiedenis van Suriname.

Morpurgo was een alom gerespecteerde journalist. Veel journalisten hebben van hem de kneepjes van het vak geleerd. Hij was een vakman die met zijn scherpe pen gezag afdwong. Hij sprak de hoop uit dat journalisten zich beter verdiepen in het vak. Starnieuws condoleert de familie, vrienden en collega's met het heengaan van een absolute topper in de Surinaamse journalistiek.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May