Coalitieparlementariërs worden niet wijs uit huisvestingsplan
30 Oct 2013, 14:00
foto


“Ik begrijp niets meer van het huisvestingsplan van de regering”, liet coalitie parlementariër André Misiekaba president Desi Bouterse onomwonden weten, dinsdag tijdens de algemene politieke beschouwingen in De Nationale Assemblee. Volgens de parlementariër is er wel sprake van goede plannen voor de bouw van volkswoningen, maar is het van geen waarde wanneer die plannen niet worden uitgevoerd. “Er zijn minimaal twintigduizend woningzoekenden. De vraag is waar moeten ze gaan wonen”, vroeg de parlementariër aan het staatshoofd.

Volgens Misiekaba wordt het huisvestingsbeleid en de plannen daarvoor gefrustreerd door de politiek die teveel zeggenschap opeist. “Laat u die sector los”, adviseerde Misiekaba de president. Hij meent dat de regering slechts moet zorgen voor de faciliteiten, zoals fondsen die aanwezig moeten zijn en voor de rest af moet blijven van de sector. Het assembleelid zei geen antwoorden meer te hebben op de vele vragen die door burgers aan hem worden gesteld via ontelbare brieven via Internet.

Resultaten zien
Coalitieleider Ronnie Brunswijk (ABOP) die als eerste spreker het woord voerde, liet zich ook kritisch uit over het huisvestingsbeleid van de regering. Brunswijk zei ruwweg dat drie jaar na het aantreden van de regering er nauwelijks huizen zijn gebouwd, terwijl dit met veel tamtam is aangekondigd. Hij wil van de president dan ook weten hoeveel geld in de sector is gestopt en wat de resultaten zijn.

Brunswijk benadrukte dat wanneer blijkt dat alleen in de districten, Paramaribo, Nickerie en Wanica huizen zijn gebouwd er een correctie zal moeten plaatsvinden. Met name de districten Sipaliwini en Brokopondo moeten in het huisvestingsplan worden opgenomen. Hij wil ook weten of er alsnog een huisvestingsautoriteit in het leven wordt geroepen die ervoor moet zorgen dat elke woningzoekende in aanmerking komt voor een woning. In zijn beschouwing zei Misiekaba dat huisvesting het grootste probleem is en dat de regering daar serieus prioriteit aan moet geven.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May