Bureau Volks Contacten niet geraakt door 'botte bijlen' dc
29 Oct 2013, 02:00
foto
Dc Aroenkoemar Ramdhani tijdens de krutu te Kalebaskreek.


Het Bureau Volks Contacten Indiaanse Zaken van het kabinet van de president zegt in een verklaring niet te zijn geraakt door de 'botte bijlen' van districtscommissaris (dc) Aroenkoemar Ramdhani van Saramacca. Tijdens een krutu te Kalebaskreek heeft de dc organisaties op het kabinet van de president en de vicepresident beschuldigd niet samen met de districtscommissarissen te werken. Het Bureau Volks Contacten Indiaanse Zaken zegt dat de beschuldigingen kant noch wal raken. De dc was ook aanwezig tijdens een werkbezoek dat minister Rabin Parmessar van Openbare Werken bracht aan Kalebaskreek.

Het is volgens het Bureau Volks Contacten jammer dat Ramdhani kritiek heeft op de samenwerking. Het Bureau merkt op dat met de dc's Roline Samsoedien, Armand Jurel van Kabalebo met vier dorpen en Jerry Miranda van Para met veertien Inheemse dorpen er een goede samenwerking is. "Indien de dc vanaf het begin een constructieve houding naar dit Bureau toe had, dan was de samenwerking zeker anders. Ondanks de stugge houding van de dc in het begin, stelde de leiding Bureau Volks Contacten hem zowel telefonisch als in een persoonlijk onderhoud toch van het bestaan en taken van het Bureau in kennis".

Resultaten liggen daar
Het Bureau merkt op dat als Ramdhani zegt niet te weten wat in zijn district gebeurt, dit de afdeling Indiaanse Zaken niet moet worden aangerekend, maar ligt het aan het beleid dat hij binnen zijn district voert. Het Bureau zegt nimmer te zullen toestaan, dat wie dan ook tegen zijn schenen tracht te schoppen. Benadrukt wordt dat er goed werk wordt gedaan en daarom is besloten om de dc van repliek te dienen. "De rapporten liegen er niet om en het kabinet van de president is heel content met de gepresteerde resultaten".

Het Bureau stelt dat deze dc pas nog om hulp vroeg voor landbouwmaterialen voor het Marron dorp te Maho. "Waar heeft de dc het dan over. De burgervader zou moeten weten met welke problemen de mensen op een steenworp afstand van hem, te kampen hebben. Dankzij de interventie van het Bureau Volks Contacten en het ressortraadslid Desi Moella in vlotte samenwerking met de heer Marlon Oosterling van de Dienst Water Voorziening, heeft een aanzienlijke uitbreiding van het waterleiding netwerk te Kampong Ketjil, La Poule, de Graderweg, Grankreek, en het dorp Columbia plaatsgevonden", stelt het Bureau.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May