Blijde gezichten bij ingebruikname markt Moengo
27 Oct 2013, 03:00
foto
Minister Stanley Betterson koopt wat spullen op de markt van Moengo. (Foto: Ramon Keijzer/Voorlichting RO)


De nieuw opgezette markt van Moengo zal vanaf maandag in bedrijf zijn. Bij de heropening door minister Stanley Betterson zaterdag waren er alleen maar blijde gezichten te zien. De bewindsman en districtscommissaris Theodorus Sondrejoe wezen er op dat her en der goederen te koop werden aangeboden. Nu is deze situatie voorbij. Standhouders kunnen nu in een goede omgeving hun producten te koop aanbieden aan de consument.


Bas Ahmadali, directeur van het decentralisatieproject DLGP, noemde de markt van Moengo een voorbeeld van hoe decentralisatie in de praktijk kan worden gebracht. Het project is gefinancierd door de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank. Sondrejoe deelde mee dat alle standhouders geregistreerd zijn. Wie dat nog niet gedaan heeft, kan zich maandag nog aanmelden.

Assembleelid Marinus Bee (ABOP) is blij met de ontwikkeling. Hij benadrukte dat de afzet van producten nu beter zal gaan. Mensen hebben veel meer zekerheid en kunnen een beter leven opbouwen. De producten kunnen dagelijks over de toonbank gaan. Door de markt zal er een verdere opleving komen in het district.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May