Randjietsingh: Simons heeft geen overleg gepleegd
27 Oct 2013, 07:00
foto
Nieuw Front fractieleider Radjkoemar Randjietsingh


Fractieleider Radjkoemar Randjietsingh van het Nieuw Front zegt aan Starnieuws dat assembleevoorzitter Jennifer Simons hem in de gang meegedeeld heeft dat de begrotingsbehandeling eerder begint. Wij hadden afgesproken medio november. Randjietsingh zegt dat er geen sprake was van afstemming. Simons blijft erbij dat ze na overleg met Randjietsingh en fractieleider Ricardo Panka zou afstemmen met de regering of het dinsdag of donderdag zou worden. De keuze is op dinsdag gevallen.

Randjietsingh merkt op dat hij geen overleg met zijn fractie heeft kunnen houden. "De voorzitter heeft gewoon bepaald dat de volgende week de begrotingsbehandeling begint. Wij hebben nog niet eens het jaarplan 2014 van de regering. Er is ook geen nieuwe minister van Financiën. Toen ik zag dat de voorzitter vastberaden was, heb ik haar nog gevraagd om dan donderdag te beginnen, waardoor wij meer tijd zouden hebben om voor te bereiden. Maar we kregen prompt een convocatie voor dinsdag", klaagt de fractieleider van het Nieuw Front.

De politicus vindt dat Simons zich niet onafhankelijk opstelt. Omdat de regering eerder wil beginnen met de begrotingsbehandeling, stemt ze hierin gewoon toe, meent Randjietsingh. Hij is de mening toegedaan dat het parlement gezien wordt als een verlengstuk van de regering. Volgens Randjietsingh beschermt Simons president Desi Bouterse. "De functie van het parlement wordt op deze manier uitgehold", merkt Randjietsingh op.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May