Buurtbewoners zijstraat Adhinweg houden wacht
26 Oct 2013, 22:00
foto


Buurtbewoners zijstraat Adhinweg in ressort Houttuin gaan vanaf vanavond de wacht houden in hun omgeving. Zaterdag in de vroege ochtend zijn criminelen in een woning binnengedrongen. Een huisgenoot werd onder schot gehouden en hij moest de eigenaar wakker maken. De heer des huizes hoorde de opdracht en is uit een raam naar buiten gesprongen. Hij zocht strompelend hulp bij de buren. De zwager van de man is in zijn been geschoten en is opgenomen in het ziekenhuis.

Buurman Marinio Mac Donald zegt aan Starnieuws dat de politie van Houttuin na 25 minuten pas is gekomen, terwijl er een schotenwisseling plaatsvond. Een achterbuurman schoot op de indringers. "De criminelen schoten terug. Ik belde de politie. De agente die opnam wilde haar naam niet doorgeven. Zij vroeg mij wat de rovers aan hebben. Ik heb haar gevraagd hoe ik moet gaan kijken, terwijl er wordt geschoten", zegt Mac Donald. Hij vindt dat de politie gelijk moest komen.

Zelf waken
Buurtbewoners zeggen dat er te vaak wordt ingebroken in de buurt. De mensen hebben vergaderd met elkaar en besloten is om vanaf vanavond gezamenlijk de wacht te houden in de buurt. 'Wij zullen een brief schrijven naar de korpschef en de minister van Justitie en Politie. Wij willen een buurtwacht oprichten en hopen daarvoor vergunning te krijgen", deelt Mac Donald mee. Bij hem is twee weken geleden ook ingebroken en de bandieten zijn niet gepakt door de politie.

"Wij moeten onszelf beveiligen, want je kan niet rustig slapen. De hele buurt is geschrokken van de brute inbraak. De dieven zijn weggevlucht. Zij waren met hun drieën. De politie is tot half zeven gebleven. Wij zijn daarna ook buurtonderzoek gaan doen en hebben ook in de bosjes gekeken, maar we hebben niks kunnen ontdekken", zegt Mac Donald. Hij heeft twee weken geleden ook een vergunning aangevraagd voor een jachtgeweer. "Dit kan niet langer zo", stelt Mac Donald resoluut.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May