Hesdy Pigot denkt nog na over toetreden tot parlement
27 Oct 2013, 00:00
foto
Hesdy Pigot, kandidaat assembleelid


Vanaf vandaag is ex-president Ronald Venetiaan geen assembleelid meer. Hij had enige tijd geleden aangekondigd de periode niet uit te zitten, maar velen zijn toch verrast door zijn brief vrijdag dat hij per 27 oktober bedankt als assembleelid. Hesdy Pigot (57), die secretaris was van Venetiaan op het kabinet van de president is de volgende op de kandidatenlijst. Pigot zegt aan Starnieuws nog na te denken over wat hij zal doen.


Pigot deelt mee dat hij ervan op de hoogte was dat Venetiaan zou bedanken. Dat had hij van te voren aangekondigd. Toch is het moment van bedanken als een verrassing aangekomen. "Het is nog te vroeg om te zeggen wat ik zal doen. Ik moet eerst de stukken krijgen om te bewilligen. Allereerst zal ik goed afstemmen met mijn gezin", zegt Pigot.

Indien hij besluit af te zien van het lidmaatschap van De Nationale Assemblee is partijgenoot Ruth Renfrum op de lijst. Ook de Nationale Partij Suriname (NPS) beraadt zich over de situatie. Venetiaan besloot na zijn presidentschap te participeren in het parlement. Zijn voornaamste reden was om onterechte kritieken die hij verwachtte van de huidige coalitie te kunnen ontzenuwen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May