Visrokerij Zeedijk technisch opgeleverd
26 Oct 2013, 04:00
foto
De visrokerij te Zeedijk in Nickerie. (Foto: min. LVV)


Als alles volgens planning verloopt zullen de eerste gerookte vissen medio volgend jaar in de hypermoderne visrokerij te Zeedijk, Nickerie worden geproduceerd. Het gebouw is vrijdag technisch opgeleverd. De visrokerij staat op het complex waar vroeger het mini visserijcentrum stond.

De bouwkosten bedragen US$ 600.000, terwijl voor de technische installatie bijkans SRD 700.000 is neergeteld. Voor de directievoering is SRD 35.000 betaald aan Interdesign. De visrokerij te Zeedijk is de tweede in zijn soort. De eerste staat in Nieuw Amsterdam, Commewijne. Er moeten nog twee van deze rokerijen komen, één te Boskamp, Saramacca en één in Paramaribo.

Venezuela heeft via het Alba Alimientos Fonds US$ 2 miljoen vrijgemaakt voor de vier visrokerijen. Onderdirecteur Visserij van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij, Rene Lieveld, zegt dat het idee ongeveer 7 jaar geleden is ontstaan, toen gerookte vis uit Suriname werd geweerd van de Europese markt vanwege te hoge niveaus residuen.

Lieveld stelt dat de visrokerij aan alle internationaal gestelde eisen voldoet. “De Surinaamse visserijsector moet hierdoor weer een enorme boost krijgen.”
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May