Tegenstrijdige verklaringen in zaak verkeersongeval
24 Oct 2013, 18:00
foto


Rechter Danielle Karamatali heeft vandaag de getuigen en de verdachte Gregory S. gehoord. Op 13 mei reed de verdachte een slachtoffer aan de Kwattaweg aan. Het slachtoffer overleed aan de opgelopen verwondingen. De verdachte en een ooggetuige legden tegenstrijdige verklaringen af. Ook het proces-verbaal was niet erg duidelijk.

De verdachte reed na de aanrijding door. Een getuige gaf informatie over het voertuig door aan de politie. De ooggetuige verklaarde tegenover de rechter dat het slachtoffer zich op de berm bevond. De zwarte auto, een Toyota Spacio, heeft de voetganger op de berm aangereden en hem enkele meters verder meegesleurd.

Volgens de verdachte klopt deze informatie niet. Hij beweert dat het slachtoffer de straat bezig was over te steken toen hij aangereden werd. “Ik week af naar links, maar het was te laat. Ik zag de voetganger veel te laat en hij kwam op de voorruit van het voertuig terecht. Later viel hij op de weg. Doordat ik hard remde, slipte de auto over de weg en kwam ik tegen hem aan”, beweerde Gregory S.

Opnieuw horen
Een agent die gehoord werd, zei dat hij geen remsporen had waargenomen. In het proces-verbaal is opgenomen dat er een remspoor van 6.1 meter, aan de linkerkant van de weg was waargenomen en dat het slachtoffer elf meter meegesleurd was. “Waarom heeft u alles getekend, als u geen remsporen heb waargenomen”, vroeg Karamatali aan de politieambtenaar.

Ook een andere agent die gehoord werd, had dezelfde fout begaan. Ook hij had zijn handtekening geplaatst op het proces-verbaal, terwijl hij niet bij alles betrokken was. Volgens het proces-verbaal heeft de auto schade aan de linkerhelft van het voertuig. Ook is opgenomen dat de verdachte op dat moment met een snelheid van 50 km/uur reed.
Vanwege de vele onduidelijkheden zal de rechter de verdachte op 28 november weer horen.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May