Top Pertjajah Luhur en ABOP praten vanavond met elkaar
24 Oct 2013, 14:00
foto
De coalitieleiders Ronnie Brunswijk en Paul Somohardjo


De top van Pertjajah Luhur en ABOP komen vanavond bijeen. "Wij zullen met elkaar praten over zaken die een probleem vormen in de samenwerking. Ronnie Brunswijk en ik zijn al jarenlang bevriend met elkaar en we moeten zaken uitpraten", zegt Paul Somohardjo aan Starnieuws.

De PL-topman deelde in mei mee dat overwogen wordt om de samenwerking met ABOP te verbreken. Hij had dit ook meegedeeld aan Brunswijk. "Het kan niet zo zijn dat we samen in de coalitie zitten, dan ben je bezig mijn mensen te ronselen. Dit is geen goed partnerschap", meent de politicus.

Ook op Sociale Zaken en Volkshuisvesting worden PL'ers van hun posten gehaald. De PL-fractie heeft besloten om minister Alice Amafo niet meer te ondersteunen. Er zou niet gestemd worden op de begroting van Sociale Zaken en Volkshuisvesting. "We zullen met elkaar praten en kijken hoe we het probleem oplossen. In elk geval is mijn neef die naar ABOP is gegaan, ernstig ziek. Ik heb hem opgezocht in het ziekenhuis en we hebben het weer goed gemaakt met elkaar. Onze intentie is om zaken op te lossen. Wij kijken hoe het loopt vanavond", zegt Somohardjo. Er is gisteren nog in coalitieverband over deze zaak gesproken.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May