Assemblee hervat behandeling ontwerpwet toetreding ITTA
22 Oct 2013, 06:00
foto


De Nationale Assemblee komt vandaag om 10 uur in openbare vergadering bijeen. Op de agenda staat de verdere behandeling van de ontwerpwet om toe te kunnen treden tot de International Tropical Timber Agreement (ITTA). Deze vergadering werd voortijdig afgesloten door assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons, omdat het geluidsysteem het had begeven.

Starnieuws verneemt dat er nog geen nieuw systeem is aangeschaft. Dit is wel besteld. Intussen is het oude systeem weer gerepareerd, waardoor er vergaderd kan worden in afwachting van de nieuwe apparaten. Simons sloeg alarm over de situatie en zei dat de begroting niet behandeld zou kunnen worden, omdat het systeem niet betrouwbaar meer is. Verschillende microfoons van leden waren uitgevallen, terwijl Simons zelf het ook met een geïmproviseerde microfoon moest doen.

De voorzitter van de commissie van rapporteurs, Oesman Wangsabesari (Mega Combinatie/KTPI) zei dat de houtsector met een maximale duurzame benutting een marktwaarde kan krijgen van ten minste US$ 200 miljoen per jaar. Suriname moet eerst toetreden tot de ITTA. De overeenkomst voorziet in een fonds dat zich richt op het financieren van projecten voor duurzame houtverwerking, capaciteitsverwerking en duurzaam bosbeheer. De regering heeft goedkeuring gevraagd van het parlement om het verdrag te kunnen tekenen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May