Jongeren willen dat VHP ontwikkeling brengt in Moengo
20 Oct 2013, 22:00
foto
VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi tussen de jongeren van Moengo.


Een groep jongeren heeft contact gemaakt met de VHP om problemen te helpen oplossen in Moengo. De jongeren klagen over werkloosheid, criminaliteit, achteruitgang in het onderwijs en verval van normen en waarden. Deze jongeren hebben hun hoop gevestigd op de VHP. Zaterdag heeft deze partij een historische intrede gedaan in Moengo en installeerde een kernbestuur. Voorzitter Chandrikapersad Santokhi werd met gejuich binnengehaald.

"Welkom Santokhi, Welkom Santokhi. Santokhi for president, Santokhi for president’’, gilde een groep jongeren reeds bij de poort van de recreatiezaal van Moengo. De aangenaam verraste Santokhi liet zich leiden naar de zaal waar hij ook door een dansende en joelende groep Moengonezen werd geprezen. Er werd gebeden voor hem. "Eindelijk ontwikkeling e kon na Marowijne. Deze man gaat ontwikkeling brengen voor ons jongeren hier in Moengo’’, riep een van de trekkers in Moengo.

Er klaar voor
’We hebben gezien hoe u bezig bent in Nickerie meneer Santokhi, we hebben gezien hoe u bezig bent in Saramacca, We hebben gezien hoe u bezig bent in Wanica en we hebben ook gezien hoe u bezig bent in Paramaribo. Wij willen, meneer Santokhi dat u VHP ook naar Moengo brengt. We zijn VHP’ers en we zijn er trots op. We hebben de VHP nodig om ontwikkeling te brengen in dit district’’, zeiden enkele van de jongeren tijdens hun spreekbeurten.

In een interview met Starnieuws zegt Santokhi dat ruim een maand terug vijftien jongeren vanuit Marowijne naar het partijcentrum van de VHP zijn gegaan en hem hebben opgezocht. ‘’Deze jongeren zeiden dat ze altijd op partijen hebben gestemd die nooit ontwikkeling hebben kunnen brengen voor hun district. Er is hen heel veel beloofd, maar er is nauwelijks wat gedaan. De jongeren vroegen waarom de VHP niet naar hun district kwam. Toen heb ik hen gezegd dat als zij klaar waren voor de VHP, de VHP ook klaar is voor hen. Ruim vijftien jongeren kwamen een maand terug. Nu hebben ze ruim honderd formulieren ingevuld en voor ons gebracht’’, zegt een lachende partijvoorzitter.

Kern met structuren
Santokhi deelt mee dat ook in dit district een kern met alle structuren zal worden opgezet. De jongeren is duidelijk gemaakt dat ze vooral veel op het veld moeten werken, zoals staat aangegeven in het beleid van de VHP, vervolgt Santokhi verder. ‘’Daarnaast zullen alle probleemgebieden en knelpunten in dit district worden besproken en zullen we alvast trachten vanuit de oppositie een handje te helpen. Dit zullen we samen met de lokale gemeenschap doen, zodat ze worden betrokken in de ontwikkelingen’’.

Santokhi zegt dat de jongeren vooral vragen naar trainingen om te starten met kleine ondernemingen. Vooral trainingen in de pluimveesector zijn gewild. De VHP-voorzitter zegt dat zijn partij een commissie heeft, bestaande uit ondernemers. Zij zullen de jongeren in Moengo trainen en begeleiden in ondernemerschap. Santokhi is tevreden met de ontwikkeling in Marowijne. Er worden voorbereidingen getroffen om ook in Brokopondo een politieke bijeenkomst te houden. Santokhi zegt dat met installatie van de kern in Marowijne er meteen een boost is gegeven aan de gedachtegang van de VHP om nationaal te gaan.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May