OAS wil assisteren bij opzetten van 'drug treatment court'
21 Oct 2013, 02:00
foto


De Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) is bereid om Suriname assistentie te verlenen in het voorbereiden en opzetten van een 'drug treatment court'. Dit project biedt personen die verslaafd zijn en in aanraking zijn gekomen met de justitie, als alternatief een begeleidingstraject. Dit gebeurt onder supervisie van gezondheids- en justitiële autoriteiten.

De assistent secretaris-generaal van de OAS, ambassadeur Albert Ramdin, zegt aan Starnieuws dat dit effectief werkt. De OAS heeft verschillende landen in Latijns-Amerika en het Caribisch Gebied geholpen bij de opzet van deze 'drug treatment courts'.

De OAS-topper heeft hierover een gesprek gehad met procureur-generaal Soebhas Punwasi. "Afgesproken is om in de komende maanden informatie hierover te verschaffen en verder na te gaan hoe gebruik kan worden gemaakt van de ervaring van de OAS", zegt Ramdin. Het is gebleken dat deze aanpak heeft geleid tot minder recidivisme, lagere kosten voor het justitiële apparaat en lagere gevangenisbezetting.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May