Bond Bureau Dak- en Thuislozen wil daadkracht directie
20 Oct 2013, 08:00
foto


Het bestuur van de bond van het Bureau Dak- en Thuislozen wil dat de directie meer daadkracht toont en beleidszaken gaat aanpakken. Volgens bondsvoorzitter Murwin Leeflang is een deel van het personeel erg gedemotiveerd en is er zich een onprettige werksfeer aan het ontwikkelen. Dit heeft hij vrijdag in een onderhoud met directeur Ati Balimoi kenbaar gemaakt.

De ontevreden leden willen snel actie zien in beleidszaken zoals, hoe het verder moet met het wensenpakket, het opleiden van het personeel, de veiligheid op de werkplek, het ontwikkelen van een beleidsdocument, het aanpassen van de lonen en de rechtspositie van de medewerkers.
Leeflang beklaagt zich over dat er vanuit de directie van het bureau weinig of geen communicatie is en geen overleg plaatsvindt over de dagelijkse werkzaamheden.

Niet zo ernstig
Van de directie wordt steeds vernomen dat er geen geld is om beleidszaken uit te voeren. De vakbondsleider deelt mee dat de leden nu het bestuur beginnen te verwijten dat het niet hard genoeg optreedt. Het gesprek van vrijdag heeft volgens Leeflang ook niet veel opgeleverd dan dat directie en bond elkaar hebben aangehoord.

Directeur Balimoi zegt aan Starnieuws dat voor hem de situatie helemaal niet ernstig is. “Het bestuur van de bond heeft problemen met zijn leden en ik ga mij niet bezighouden met zaken van de bond”, zegt hij. Hij bevestigt dat er inderdaad een gesprek heeft plaatsgevonden tussen hem en de leiding van de bond over interne zaken. Over de beleidszaken waarover er met de bond is gesproken zegt de directeur, dat de directie wel degelijk doet wat zij kan. “Maar met de middelen die we hebben is ook niet alles mogelijk”, zegt Balimoi.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May