Rotaryclub heeft al 19 studenten bijgestaan met studiefonds
19 Oct 2013, 09:00
foto
Clubpresident Jack Uden overhandigt de cheque aan de student Timothy Kamperveen, onder het toeziend oog van Rob Partiman, beheerder van het Studiefonds. (Foto: Rotary Club Paramaribo Central)


De Rotary Club Paramaribo Central heeft tot nu toe negentien studenten kunnen bijstaan met een studiefonds. Er is SRD 90.000 besteed aan het project, dat in 2002 is opgericht. Best geslaagden op VWO- en HBO-niveau komen in aanmerking voor een studiefonds. Dit schooljaar zijn de twee best geslaagden Shayesta Roopram en Timothy Kamperveen in aanmerking gekomen voor een scholarship.

Clubpresident Jack Uden zegt aan Starnieuws dat het om een heel dankbaar project gaat. Scholieren die getalenteerd zijn, zouden niet verder kunnen studeren, omdat hun ouders de middelen niet zouden kunnen opbrengen om de studiekosten te betalen. "Om te voorkomen dat het hoogwaardig talent verloren gaat, heeft onze Rotary club in 2002 onder de toenmalige president Rob Partiman dit fonds opgericht en zo hebben wij jaarlijks studenten financieel bijgestaan tot op heden", legt Uden uit.
Kamperveen is best geslaagde van het E.P.Meyer Lyceum en gaat voor Biomedical Engineering. Roopram is best geslaagde van VWO Nickerie en zal Bedrijfskunde studeren. Zij hebben een overeenkomst getekend voor het eerste leerjaar en hebben een cheque in ontvangst mogen nemen.

Zelf monitoren
De student is volledig verantwoordelijk voor een effectieve besteding van de middelen. Eens per half jaar hoort een evaluatiegesprek plaats te vinden waarbij ook knelpunten besproken zouden kunnen worden. Tot nu toe hebben acht studenten hun studie succesvol afgerond. Een vijftal is nog bezig te studeren. Twee (afgestudeerden zijn naar India en België vertrokken, waarbij beiden cum laude zijn geslaagd voor hun mastersopleiding.
Alle andere geslaagden leveren nu een bijdrage in de samenleving en hebben daardoor ook een goed bestaan, zegt Uden.

De middelen voor het fonds worden verkregen door schenkingen van Rotarians. Het fonds zal zich op de duur in stand houden door de terug te betalen studiefinanciering. Rob Partiman is beheerder van het studiefonds.
De Rotary ondersteunt jongeren bij hun vorming en ontwikkeling. Uden noemt onder andere het stimuleren van studieprestaties door het uitreiken van Student Excellence Awards aan best-geslaagden van VOS scholen en het voorlichten van studenten bij het maken van een beroepskeuze.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May