Ramdin hoopt dat bedrijfsleven meer naar buiten treedt
19 Oct 2013, 07:00
foto


Ambassadeur Albert Ramdin, assistent secretaris-generaal van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS), houdt zich intensief bezig met het stimuleren van het bedrijfsleven om investeringskansen in de regio te benutten. Ramdin brengt toppers van bedrijfsleven én overheden bij elkaar zodat zij weten wat de investeringsmogelijkheden zijn en daarover met elkaar van gedachten kunnen wisselen. Uit het Caribisch Gebied hebben vooral Jamaica, Barbados en Trinidad & Tobago er flink gebruik van gemaakt om te investeren in onder andere Guatemala, Panama en El Salvador.

Ramdin heeft deze week na Trinidad & Tobago Suriname aangedaan, waar hij diverse gesprekken gevoerd heeft met overheidsfunctionarissen en het bedrijfsleven. Ramdin zegt aan Starnieuws dat het bedrijfsleven uit Suriname tot nu toe weinig gebruik heeft gemaakt van de mogelijkheden die er zijn in de regio. Volgens hem neemt het bedrijfsleven te veel een afwachtende houding aan. Hij hoopt dat hierin verandering komt.

Meer investeringen nodig
"De private sector uit het Caribisch Gebied moet meer naar buiten treden. Door investeringen aan te trekken, komt er meer geld naar binnen. Er wordt ook gekeken naar beperkende maatregelen. Door ontmoetingen tussen CEO's van topbedrijven en ministers van Handel worden de barrières die worden ondervonden, met elkaar besproken", legt Ramdin uit.

De OAS-topper benadrukt dat de overheid zich zoveel mogelijk moet terugtrekken en zakendoen moet overlaten aan particulieren. Overheden moeten faciliterend optreden. "Het bedrijfsleven ervaart oneigenlijke concurrentie van de overheid en dat werkt stagnerend. De overheid doet vaak uitgaven terwijl de middelen er niet voor zijn. Een particulier kan dat niet doen", stelt Ramdin. Hij merkt op dat er meer samengewerkt moet worden met de regio om producten te kunnen vervaardigen die kunnen concurreren met de grote landen uit de wereld.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May