Programma moet jongeren uit risicogroepen aan werk helpen
18 Oct 2013, 23:00
foto
De nieuwe directeur van het Suriname Youth Development and juvenile Justice Program, Carlo Antonio Arze is met een delegatie ontvangen door minister van ATM, Michael Miskin. (Foto: ATM)


Het Suriname Youth Development and juvenile Justice Program heeft een nieuwe directeur. Carlo Antonio Arze is gisteren ontvangen door minister Michael Miskin van Arbeid, Technologische ontwikkeling en Milieu (ATM). In de volgende fase van activiteiten van het programma in Suriname, zullen verschillende organisaties de kans krijgen jongeren tussen 15 en 24 jaar aan werk te helpen.

Dit project is een initiatief van de United States Agency for International Development (USAID) en de Pan American Development Foundation (PADF) en is gebaseerd op de overtuiging dat als jongeren niets te doen hebben, dit kan leiden tot jeugdcriminaliteit. De werkgelegenheid zal door het uitvoeren van speciale projecten moeten ontstaan. Het Youth Development and juvenile Justice Program richt zich op vroegtijdige schoolverlaters, jongeren uit risicogroepen en jongeren die in aanraking zijn gekomen met de justitie.

Voor het totaal project is een bedrag van 4½ miljoen Amerikaanse dollar beschikbaar. In het project participeren verscheidene ministeries, waaronder Justitie en Politie en ATM. Door het leren van een vak krijgen de jongeren betere arbeidskansen, geeft de voorlichting van ATM aan. De Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO) zal daarom ook bij de activiteiten worden betrokken, evenals de Arbeidsbemiddeling die werkzoekenden bijstaat in het vinden van werk.

Arze was vergezeld door Louis Alexander, senior Program pirector PADF HQ Washington; Majella van der Werf, director of Capacity Building and Evaluation, en Lilian Wiebers, director of Youth, Gender and Partnership. De staffunctionarissen Rita Henry, Brian Creebsburg en de waarnemend directeur van SAO, Radjes Hemradj, stonden de minister bij.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May