Speciale eenheden politie krijgen extra aandacht
18 Oct 2013, 17:00
foto
Minister Edward Belfort heeft de speciale eenheden donderdag toegesproken.


Leden van de Anti Terreur Eenheid (ATE), het Ondersteunings Team (OT), het Arrestatie Team (AT), en ook Faya Blo hebben speciale aandacht gekregen van Minister Edward Belfort van Justitie en Politie en Korpschef Humphrey Tjin Liep Shie. Deze eenheden is moed ingesproken voor het werk dat zij de afgelopen tijd hebben verzet en voor de toekomst.

Namens president Desi Bouterse heeft Belfort de complimenten overgebracht aan de manschappen. “In het bijzonder voor het kordaat optreden bij de beroving aan de L'Hermitageweg”. De bewindsman geeft aan dat deze mannen een weerspiegeling zijn van de samenleving. “We hebben te doen met alle lagen van de bevolking. En zij zijn bereid om die offers te brengen opdat we een veilige omgeving hebben. Terwijl er aanhoudingen worden verricht, hoor je mensen schreeuwen. Geschreeuw om jullie te ontmoedigen. Maar wij weten wel anders”, stelt de minister. Belfort merkt op dat er nu aandacht is voor deze groep. “De gevaren die gepaard gaan met het werk zijn mij helemaal bekend”.

Capaciteit
Volgens de korpschef beschikt de politie over de capaciteit om de zware criminaliteit aan te pakken. Daartoe vormen de vier groepen ATE, OT, AT en Faya Blo de spil. Hij geeft aan dat het gaat om een groep goed getrainde mensen waarin hij honderd procent vertrouwen heeft. ”Jullie mogen binnenkort wat zwaardere bewapening tegemoet zien. We krijgen steeds uitdagingen van criminelen en die komen we steeds te boven, en dat zal altijd zo blijven”, meent Tjin Liep Shie.

De criminaliteit blijft een punt van zorg en een aandachtspunt. De overvallen waarbij vuurwapens worden gebruikt vertonen een beeld waarover we op dit moment niet tevreden zijn”, legt de politiebaas uit. Er is een goede samenwerking met het Nationaal Leger. Alle middelen zullen worden ingezet opdat deze diensten optimaal hun werk kunnen doen.

Raoul Lith
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May