Kwestie Brandweerbond kan nog lang dispuut worden
18 Oct 2013, 02:00
foto


De kwestie rond wie de rechtmatige vertegenwoordiger is van het personeel bij de brandweer kan nog een lang dispuut worden. Het bestuur onder leiding van John Seedorf accepteert het interim bestuur niet dat maandag op de ledenvergadering is gekozen. Dit bestuur staat onder leiding van Stephen Kasankarijo. Hij is maandag gekozen nadat de leden via een motie het bestuur-Seedorf hebben afgezet.

"Onze statuten kennen de voorziening van een interim bestuur niet. Ook kan het niet dat gevraagd kan worden om een verdaagde algemene ledenvergadering voort te zetten. Leden kunnen wel een vergadering aanvragen”, zegt Seedorf aan Starnieuws. Hij meent nog altijd de rechtmatige voorzitter te zijn. Hij is nu bezig met de werkgever en de leiding van de brandweerbond om zaken op een rij te zetten. “We gaan dan een algemene ledenvergadering uitschrijven, ons jaarverslag presenteren en de datum bekendmaken waarop nieuwe verkiezingen worden gehouden. Dan mogen de mensen meedoen en proberen op een eerlijke manier de verkiezingen te winnen”, stelt Seedorf.

Nieuwe verkiezingen
Brandweerman Ulrich Coats, die een van de leden is die door het bestuur Seedorf was geschorst, heeft zich ingezet voor het interim bestuur van Kasankarijo. Namens de interim voorzitter zegt hij aan Starnieuws dat de afgelopen dagen gesprekken zijn gevoerd met onder andere de Bemiddelingsraad, vakbondsleiders en andere personen om advies in te winnen.

“Wij hebben van de vergadering die maandag bijeen was, 14 dagen de tijd gehad om nieuwe verkiezingen uit te schrijven”, zegt hij. "De gesprekken zijn gevoerd om na te gaan wat de mogelijkheden zijn en hoe de verkiezingen te houden. Wij gaan nu een keus moeten maken tussen de groepen met wie er is gesproken om de verkiezingen te begeleiden en te leiden”, zegt Coats.

Misleid
Seedorf stelt dat op de voortzetting van een verdaagde vergadering afgelopen maandag, de leden zijn misleid. De motie is dubbel getekend door aanhangers van de actiegroep waar Coats deel van uitmaakt. Daarnaast heeft maar de helft van de afwezige leden ingestemd met de motie, terwijl een deel van de leden niet aanwezig was. Ook weet Seedorf dat nu al binnen de gelederen van de actiegroep er geen eenheid is. “Tenminste één persoon die zij willen plaatsen in het nieuwe bestuur heeft mij gezegd dat die niet langer meedoet met de actiegroep, omdat die zich misleid voelt”, beweert Seedorf.

De brandweerleiding heeft zich tot nu toe niet laten horen in deze kwestie. Coats zegt dat de leiding van het Korps Brandweer zich helemaal niet bemoeit met wat er gebeurt binnen de bond. “Zo hoort het ook”, stelt hij.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May