HRM-opleiding voor uitvoering Idee-ambtenaar-concept
16 Oct 2013, 22:00
foto
Aanwezigen bij de start van de Post Bachelor HRM-opleiding voor ambtenaren, luisteren naar de openingstoespraak van minister Soewarto Moestadja. (Foto: Biza)


Minister Soewarto Moestadja van Binnenlandse zaken (Biza) heeft vanmorgen bij de start van de Post Bachelor HRM-opleiding voor ambtenaren, de cursisten op het hart gedrukt zich volledig in te zetten om de opleiding binnen de vastgestelde tijd af te ronden. De HRM’ers die deelnemen aan de opleiding zijn verantwoordelijk voor beleidsvorming, -uitvoering en -evaluatie van het overheids-HRM-beleid.

Het is de bedoeling dat de deelnemers, die werken op verschillende ministeries, hun competenties vergroten om het IDEE-ambtenaar-concept binnen de Surinaamse overheid, uit te voeren. “De IDEE-ambtenaar is een dienstbare, niet corrupte functionaris die productief is en processen zo weet te organiseren dat ze zowel efficiënt als effectief zijn”, geeft de Biza-voorlichting aan.

Biza is beleidsmatig medeverantwoordelijk voor het ontwikkelen van het overheidsapparaat, waardoor het functioneel bijdraagt aan de principes van goed bestuur, effectiviteit en efficiëntie. Dit doet het ministerie met relevante afdelingen op de verschillende ministeries. Moestadja betreurt het dat niet alle ministeries vertegenwoordigd zijn op de cursus. Het gaat om bijkans 44.000 landsdienaren aan wie zorg verleend moet worden.

Moestadja zei in zijn rede dat Biza bezig is met de transformatie van het Onderdirectoraat Personeelsbeleid naar een Directoraat Human Resource Management. Het voorstel hiertoe is al ter goedkeuring aangeboden aan de Raad van Ministers.

U kunt de redevoering van de minister hier downloaden
pdf-icon.gif Redevoering_minister_BiZa_bij_launch_HRM_Opleiding.pdf                
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May