Ramdin brengt bezoek aan Suriname na Trinidad
16 Oct 2013, 08:00
foto
Assistent secretaris-generaal ambassadeur Albert Ramdin.


Ambassadeur Albert Ramdin, assistent secretaris-generaal van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS), brengt een regulier bezoek aan Suriname. Hij komt donderdagochtend aan en heeft gesprekken aangevraagd met regeringsautoriteiten en voorzitter Jennifer Simons van De Nationale Assemblee. Hij houdt donderdagavond een inleiding voor de Kenniskring en heeft ontmoetingen met het bedrijfsleven over activiteiten van de OAS en de private sector.

Ramdin is nu op Trinidad en Tobago. Hij zegt aan Starnieuws dat hij dinsdag met minister Tim Gopeesingh van Onderwijs een overeenkomst voor de tweede Caribische Virtual Educa heeft getekend. De eerste was in 2012 in Suriname gehouden. Virtual Educa brengt onderwijspersoneel, experts en studenten bijeen met experts in informatie en communicatie technologie, om na te gaan hoe ICT in het onderwijs geïntroduceerd kan worden.

De assistent secretaris-generaal had ook een ontmoeting met de Trinidadiaanse minister van Buitenlandse Zaken, Winston Dookeran. Aan de orde is gekomen het recente besluit van de Hoge Raad in de Dominicaanse Republiek om Haitianen die na 1929 in dat land zijn geboren geen Dominicaanse nationaliteit toe te kennen. Deze groep van ongeveer 240.000 personen dreigt stateloos te worden.

Vandaag heeft Ramdin een gesprek met de minister van Financiën, Larry Howai, over een conferentie over het schuldenvraagstuk in het Caribisch Gebied. Samen met premier Keith Mitchell van Grenada organiseert Ramdin deze conferentie op 7 en 8 november op Grenada. Ramdin rondt zijn bezoek af na ontmoetingen met de minister van Planning, enkele representanten van het Trinidadiaanse bedrijfsleven en de premier Kamla Persad-Bissessar.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May