Zussen krijgen 12 maanden voor poging cocaïne smokkel
15 Oct 2013, 06:00
foto


De zussen Rosita M. en Shirley M. hebben van rechter Danielle Karamatali elk twaalf maanden celstraf gekregen. Rosita M. heeft zes maanden voorwaardelijk, onder aftrek van de tijd in voorarrest, een geldboete van SRD 1000 of een hechtenis van een maand. Shirley M. heeft vier maanden voorwaardelijk, een geldboete van SRD 1500 of een hechtenis van twee maanden. De derde verdachte Guno V. is vrijgesproken.

De vrouwen hebben op 25 mei van het afgelopen jaar gepoogd om cocaïne in bolletjes, 1220 gram, verstopt in het lichaam uit te voeren naar Nederland. Shirley M. had eerder verklaard dat zij in opdracht van Guno V. de cocaïne zou uitvoeren. Zij had geld geleend bij hem en kon hem niet terugbetalen. Hij zou bedreigende sms'jes naar haar toegestuurd hebben en zij ging toen over tot het feit.
Zij vroeg haar zus, Rosita M., om haar te helpen om uit deze situatie te geraken.

Spijt betuiging
Volgens Shirley M. kreeg zij de cocaïne, uit handen van Guno V., in Frans-Guyana op 24 mei tegen kwart voor twee in de middag. Dit tijdstip werd niet bewezen in de rechtszaal. Vanaf het begin ontkende Guno V. schuldig te zijn en beweerde tegen die tijd in Paramaribo te zijn. Op die bewuste dag had hij een auto gekocht. Verschillende getuigen verklaarden in de rechtszaal dat hij inderdaad in de middag in Paramaribo was.

Raadsman Frank Truideman vroeg de rechter om rekening te houden met de gezusters. Zij zijn de dupe geworden van ‘doen-pleger’. Daarnaast heeft Shirley M. elf kinderen te verzorgen. Beide zusters gaven aan dat zij nooit meer zo een fout zullen maken. Guno V. zei erg blij te zijn dat hij vrijgesproken is. “Ik vergeef Shirley M. Zij heeft mij zomaar verweten, maar ik vergeef haar. Ik dank de Here dat ik vrijgesproken ben”, zei Guno V.
Karamatali merkte op dat er in dit geval geen sprake is van ‘doen-pleger’, omdat de zogenaamde opdrachtgever, Guno V., in deze zaak vrijgesproken is. Er was niet voldoende bewijs tegen hem.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May