Parmessar: Infrastructuur gaat kapot door niet naleven regels
14 Oct 2013, 01:00
foto
Blijde gezichten bij de officiële ingebruikname van de weg bij Jagtlust in Commewijne.


Minister Rabin Parmessar van Openbare Werken stond zondag bij de officiële ingebruikname van het weggedeelte bij Jagtlust stil bij hoe ondernemers omspringen met de wegen. De brug van Jagtlust in district Commewijne is volgens de bewindsman kapot gegaan omdat mensen zich niet hebben gehouden aan 5 ton asdruk. De bewindsman zei dat heel onverantwoord omgegaan wordt met de wegen, die gemaakt worden door geld van de belastingbetaler.

Parmessar merkte op dat het niet om een groot project gaat bij Jagtlust, maar is ingenomen met het goede voorbeeld. Ondernemers, het districtscommissariaat van Commewijne en Openbare Werken hebben samengewerkt om de brug te slopen en via een buizensysteem de weg tot een geheel te maken. Het wegdek moet nog worden geasfalteerd.

"Onverantwoord gebruik van de infrastructuur maakt dat wegen kapot gaan", stelde Parmessar. Hij is blij met de bijdrage die ondernemers hebben geleverd. Parmessar merkte op dat er betere controle moet plaatsvinden, waardoor voorkomen wordt dat overschrijding plaatsvindt van het toegestane gewicht. Hij deelde mee dat op de Oost-West Verbinding een belasting is van 13 ton. Dat is een van de hoogste op de aardbol, zei hij. De hoogste belasting is 13.5 ton volgens de minister.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May