Weg bij Jagtlust weer open door enorme inzet
13 Oct 2013, 02:00
foto
Districtscommissaris Ingrid Karta-Bink


Het is gelukt om de werkzaamheden bij Jagtlust in het district Commewijne in een marathon tempo af te krijgen zaterdagavond. Vóór middernacht heeft districtscommissaris (dc) Ingrid Karta-Bink samen met de ondernemers en de werkers de weg opengesteld. De brug van Jagtlust die verzakkingen vertoonde, is gesloopt. Het wegdek loopt nu door en er zijn buizen geplaatst om het water door te laten.

Dc Bink zegt dat er al auto's over het wegdek kunnen rijden, maar ze moeten er rekening mee houden dat zondagochtend nog wat werkzaamheden zullen worden verricht ter plekke. Er moeten nog relingen geplaatst worden en klepdeuren. "De ondernemers en ambtenaren hebben hard gewerkt waardoor het verkeer niet om hoeft te rijden om naar Nieuw Amsterdam en andere gebieden te gaan", zegt de dc. Aanvankelijk zou de weg tot maandagochtend 6.00 uur gesloten zijn voor het verkeer.

De materiaalkosten die nodig waren voor dit project zijn opgebracht door ondernemers van de omgeving. Zij hebben ook hun zwaar materieel en arbeiders ingezet. Het werk is uitgevoerd onder supervisie van het ministerie van Openbare Werken. "Er is geweldig werk verricht. De bewoners van Commewijne zijn heel erkentelijk hiervoor. En de ondernemers hebben geen beperkingen meer. Wij zijn allemaal heel gelukkig dat dit probleem structureel is opgelost", zegt Bink voldaan.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May