Padvinderij zet meisjes op de voorgrond
11 Oct 2013, 14:00
foto


Onder het thema ‘Putting Girls in the Lead’ willen de Padvindsters en Gidsen in Suriname het meisje helpen zich te ontwikkelen en helpen haar vaardigheden ten volle te benutten. Ze willen zich ook inzetten dat het meisje goed voor zichzelf zorgt en een volwaardige burger van het land wordt, die durft voor haar mening uit te komen.

De meisjespadvinderij zegt vandaag, op de Internationale Dag van het Meisje, dat zij haar uiterste best zal doen mee te werken “dat de wereld die wij nu kennen, voor het meisje zal veranderen in de wereld die zij wenst.” Als onderdeel van de grootste meisjesorganisatie in de wereld, ‘World Association of Girl Guides and Girl Scouts’ laat zij deze dag niet zonder meer voorbij gaan. “Niet alleen de meisjes en jonge vrouwen van onze eigen organisatie, maar alle andere meisjes in ons land zijn het middelpunt van deze dag.”

Ook de meisjespadvinderij wil een wereld waarin meisjes gelijke rechten hebben als jongens, dat hun rechten worden gerespecteerd en dat zij een gegarandeerde toekomst hebben waarin zij onderwijs mogen genieten, zich veilig mogen voelen en in goede gezondheid verkeren. De organisatie houdt morgen een bewustwordingsbijeenkomst in haar centrum aan de Kernkampweg. Gedurende de rest van deze maand zal de gemeenschap worden betrokken bij de activiteiten van de meisjespadvinderij.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May