Haven van Paramaribo derde keer winnaar award CSA
10 Oct 2013, 01:00
foto


Voor de derde keer op rij is de haven van Paramaribo een prijs gewonnen van de Caribbean Shipping Association (CSA). De prijs is woensdagavond tijdens en plechtige awardsceremonie in Panama uitgereikt aan Suriname.

Een delegatie onder leiding van Andreas Talea, directeur NV Havenbeheer, is in Panama ter bijwoning van 43ste vergadering van de CSA. Gelijk na het ontvangen van de award voor 'de meest efficiënte haven' heeft Talea contact gemaakt met toppers van NV Havenbeheer om het goede nieuws door te geven. Vijftien havens dongen mee naar de award.

De toenmalige directeur John Defares heeft in 2010 en 2011 heeft de Port of the Year Competition in ontvangst mogen nemen. Nu is de prijs voor 2012 uitgereikt. Toen was Defares nog steeds directeur. Een jury beoordeelt welke haven in aanmerking komt voor de felbegeerde prijs op basis van criteria die van te voren bekend waren gemaakt in een beoordelingsmodel. De grootte van de haven is niet van belang om in aanmerking te komen voor de prijs. Het gaat om de efficiency van de haven. Ook eigen observaties zijn medebepalend voor de prijs. Het is een ongekende prestatie dat de haven van Paramaribo drie jaren achter elkaar in de prijzen valt. Guadeloupe heeft dit jaar de prijs van de beste haven gewonnen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May