RO misnoegd over blunder in financiële nota
09 Oct 2013, 00:00
foto
De gewraakte cijfers in de financiële nota.


Het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) is er misnoegd over dat er in de financiële nota 2014 van de regering foutieve cijfers staan vermeld over het ministerie. Volgens de nota zijn de personeelskosten van het ministerie exorbitant verhoogd. Dit departement zou binnen een jaar meer dan 2400 ambtenaren hebben aangetrokken. Volgens de minister van RO Stanley Betterson klopt dit van geen kanten.

Volgens de cijfers is het personeelsbestand geklommen van 3.026 naar 5.433. "Vanwaar Financiën met deze informatie komt, weet ik niet. Maar een eenvoudige controle bij de loondienst van dit ministerie geeft al gauw aan hoeveel mensen op de loonlijst zitten en zo ook hoeveel mensen in dienst zijn", stelt de bewindsman. Volgens hem telt het ministerie 2.885 ambtenaren. Deze cijfers heeft hij op basis van de loonronden van september 2013. Voorts blijkt volgens hem dat van dit aantal 49 ambtenaren inactief zijn en dus ook niet worden uitbetaald.

De financiële nota geeft verder aan dat het ministerie in het eerste halfjaar van 2012 al 1.052 ambtenaren had aangetrokken. De minister hoopt dat deze zaak zo snel mogelijk wordt gecorrigeerd, want het geeft een zeer vertekend beeld van het ministerie en ook een verkeerd politiek signaal. De minister heeft een brief gericht naar zijn collega van Financiën en de vicepresident om deze blunder, die de hele nota kan ontwrichten, recht te trekken.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May