Bewaardersweek begonnen met culturele manifestatie
08 Oct 2013, 04:00
foto
Gasten genieten van een cultureel optreden.


Gevangeniswerkers uit Suriname en de Antillen zullen tot en met 12 oktober gezamenlijk activiteiten ontplooien. Het startsein van de Bewaardersweek werd maandagavond in Prakwaki gegeven. De opening werd verricht door Inez Huijzen-Sedney, directeur van Justitie & Politie. Minister Edward Belfort kon door onvoorziene omstandigheden niet aanwezig zijn. De Bewaardersweek is een aanloop op 'Prison Workers Day' op 12 oktober.

De ambtenaren uit Aruba, Bonaire, Curaçao en Sint Maarten werden met een culturele manifestatie verwelkomd. Ze konden genieten van een optreden van het Korps Penitentiaire Ambtenaren en de Militaire Kapel. Onderdirecteur Delinquentenzorg Paulus Pinas merkte op hoe belangrijk het is om jaarlijks bij elkaar te komen. "Werken in de inrichting is gevaarlijk, veeleisend en brengt stress met zich mee. Het is goed om voor een bepaalde tijd de moeilijke omstandigheden te vergeten, met elkaar te praten en elkaar te steunen." Het is de tweede keer dat Suriname de Bewaardersweek organiseert. De eerste keer was in 2009.

Tijdens de Bewaardersweek zal er bezonnen en gesport worden. Meer dan honderd penitentiaire ambtenaren en andere 'inrichtingswerkers' zullen het tegen elkaar opnemen in voet- en volleybalwedstrijden. Ook zal getoond worden wie de beste zwemmers, bowlers en schutters in huis heeft. De week wordt afgesloten met een kerkdienst in de Grote Stadskerk. Het is dan 'Prison Workers Day'.

René Gompers
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May