Een jaar celstraf voor seks met twaalfjarige
08 Oct 2013, 01:00
foto


Therry T. is door rechter Maytrie Kuldipsingh veroordeeld tot een jaar celstraf onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht en een proeftijd van drie jaar. Daarnaast wordt hij gevangen genomen, omdat hij eerder voorlopig in vrijheid was gesteld. De veroordeelde heeft seks bedreven met zijn minderjarige vriendin (12).

Therry T. heeft vorig jaar september seks gehad met de twaalfjarige. Het meisje spijbelde ook van school om met haar vriend, op wie zij verliefd was, te zijn. Het slachtoffer verklaarde dat zij al anderhalf jaar een relatie had met de veroordeelde. Haar ouders waren tegen de relatie, maar zij was smoorverliefd. Ook begreep zij niet waarom Therry T. in eerste instantie loog over de seks. Hij ontkende dat hij seks met het slachtoffer had bedreven.

Daarna verklaarde de veroordeelde dat hij twee keren onbeschermd seks met haar had gehad, "omdat zij het wilde". Hij had het kind zonder toestemming van de ouders meegenomen naar Powakka. Ook had het slachtoffer de veroordeelde steeds voorgehouden dat zij 15 of 16 jaar oud was. Het meisje bevestigde dat tegenover de rechter.

Volgens Kuldipsingh kan Therry T. geen schaking worden verweten, omdat er geen aanklacht hiervoor is ingediend. Ze sprak de veroordeelde dan ook vrij van schaking.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May