Onderzoek naar 'misdraging' politieman
08 Oct 2013, 05:30
foto


De politie is een intern onderzoek begonnen naar de politieman die zaterdagnacht een bromfietser opzettelijk van de weg zou hebben gereden aan de Martin Luther Kingweg. Hij zou samen met een collega ook tekeer zijn gegaan tegen getuigen. Politiewoordvoerder Humphrey Naarden zegt aan Starnieuws dat de agent heeft verklaard dat hij niet had gemerkt dat hij een bromfietser had aangereden.

De politieagent was kort voor het voorval aan het werk. Er was een roadblock opgezet. Volgens Naarden was de agent gekleed in lang blauw. Hij zou zijn uniform niet in de auto hebben aangedaan. De man heeft verklaard dat hij zijn collega heeft gebeld die samen met hem had gewerkt, omdat de omstanders verhit waren. Hij heeft ook gebeld met politie Livorno.

Getuigen verklaarden tegen Starnieuws dat de agent hard reed en de bromfietser opzettelijk zou hebben aangereden. Daarna is hij doorgereden. Een vriend van het slachtoffer ging het voertuig achterna en dwong de man te stoppen. Later bleek het om een politieman te gaan. Volgens de politieagent reed de bromfietser op de autoweg. Hij zou hard hebben gereden en in een kuil in de berm zijn beland, waardoor hij is gevallen.

Naarden zegt dat er ook plaatselijk onderzoek is gedaan. "Gelukkig heeft de bromfietser geen zware lichamelijke letsels opgelopen. Hij is na medisch behandeld te zijn naar huis gestuurd", zegt Naarden. Politie Livorno is ook ter plekke geweest en heeft de zaak in behandeling. "Het onderzoek is nog bezig. Indien de politieagent schuldig blijkt te zijn, zal er opgetreden worden", verzekert Naarden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May