Jabini: Onderwijs moet praktijklokaal Atjoni oplossen
08 Oct 2013, 02:00
foto
Assembleelid Hugo Jabini


Assembleelid Hugo Jabini (Mega Combinatie/NDP) vindt dat er alles aan gedaan moet worden waardoor leerlingen van het lager beroepsonderwijs te Atjoni praktijklessen kunnen volgen. De leerlingen kregen te horen dat het ook dit jaar niet lukt om een praktijklokaal in orde te krijgen. Jabini zegt aan Starnieuws dat er een oplossing gezocht moet worden.

"Het kan niet zo zijn dat ouders nu naar een school moeten gaan zoeken. Er is een belofte gedaan en daar moet het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling zich aan houden", stelt het assembleelid. Hij deelt mee dat het om 54 leerlingen gaat. Zij moeten of in Brokopondocentrum opgevangen worden, of er moet een mobiel praktijklokaal komen, is het standpunt van Jabini.

"We kunnen geen genoegen nemen met halve scholen. Er mag geen verschil zijn in onderwijs voor kinderen uit het binnenland en uit de stad", betoogt de parlementariër. Hij vindt het ook erg dat het internaat van Atjoni nog steeds niet beschikt over nutsvoorzieningen. "Het internaat is nog niet ingericht, er is nog geen inventaris en ook geen personeel", merkt Jabini op. Hij heeft contact gemaakt met Bert Eersteling, hoofd Onderwijs Binnenland. Hem is voorgehouden dat er een oplossing dient te komen. Kinderen worden er nu reeds de dupe van. Hun achterstand wordt op deze manier alleen maar groter.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May