Internaat Atjoni nog niet in orde voor opvang scholieren
06 Oct 2013, 08:00
foto


Het is nog niet gelukt om het internaat te Atjoni te voorzien van licht en water. Leerlingen en ouders is gevraagd via lokale radiozender 'Maife' om nog wat geduld te betrachten, bevestigt Bert Eersteling, hoofd Onderwijs Binnenland tegenover Starnieuws. Kinderen en ouders zijn teleurgesteld en hopen dat de geschiedenis zich niet zal herhalen.

"Ik ben in continue contact met de aannemer. Hij heeft mij gezegd zijn mannen reeds donderdagmiddag daar naartoe te hebben gestuurd voor het finaliseren van zijn deel van de aansluiting. Het andere deel namelijk de aansluiting van paal naar meter moet de dienst Elektrificatie doen", zegt Eersteling.

De aannemer heeft Eersteling ook gevraagd om te helpen met het inroepen van de assistentie van de dienst Watervoorziening. Dit is ook gebeurd, zegt Eersteling om alles in het werk te stellen dat de kinderen opgevangen kunnen worden in het internaat voor vervolgonderwijs op voj-niveau. Toen vrijdag bleek dat de nutsvoorzieningen niet in orde zouden komen, is er via de radio gecommuniceerd met de ouders en leerlingen. Het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling moet ook zorgen voor bedden en matrassen. Ook de eerste voorraad voeding moet nog worden geleverd. Kinderen die afhankelijk zijn van opvang in het internaat kunnen nog geen les volgen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May