Trekkingen Straatcode loterij hervat op 12 oktober
05 Oct 2013, 10:00
foto
Advocaat Alwin Baarh en manager Take A Chance NV, Himen Padarath tijdens een persconferentie.


Na zeven maanden zullen er weer trekkingen gehouden voor de Straatcode Loterij. Deze worden op 12 oktober hervat door Take A Chance NV, die achter deze kansspelen staat. Volgens manager Himen Padarath heeft het bedrijf enorme schade geleden. Er gaat een schadeclaim tegen de Staat worden ingediend. “Nu kan je niet een specifieke hoogte van de claim bekendmaken. In zulke gevallen moet je tot in de centjes kunnen verantwoorden”, zegt Alwin Baarh, raadsman van het bedrijf.

De politie heeft in maart de trekkingen van de loterij stopgezet. Er zijn twee verdachten aangehouden voor geknoei met software waardoor er neppe winnaars bleken te zijn. “De laptops, software en andere apparatuur zijn meegenomen voor onderzoek. De technische mensen van de politie hebben verschillende testen uitgevoerd op de software”, zegt Padarath. Hij geeft aan dat er geen frauduleuze handelingen in het systeem zijn ontdekt. "Integendeel hebben we hun suggesties ook meegenomen. Die twee verdachten zijn helemaal niet verbonden aan Take A Chance NV”

Zaak gewonnen
De manager stelt dat het bedrijf geen blaam treft. “We konden niet eerder starten met de trekkingen omdat er geen politieambtenaar beschikbaar werd gesteld door het Openbaar Ministerie. Er wordt van uitgegaan dat de agenten niet kundig genoeg zijn voor computertrekkingen en dat er toch gemanipuleerd kan worden”, legt Padarath uit. Dit heeft gemaakt dat het bedrijf naar de rechter is gestapt.

Woensdag is er vonnis gewezen in het voordeel van Take a Chance. Er moet een politieagent beschikbaar zijn bij elke trekking. Als dat niet gebeurt, moet er een dwangsom van SRD 10.000 worden betaald tot maximaal SRD 500.000.

Raoul Lith
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May